A peu ruta Puigcerdà Itinerari saludable taronja (Cerdanya)

Itinerari saludable taronja Puigcerdà

Hola!

Aquesta setmana fem el primer dels tres itineraris saludables que hi ha a Puigcerdà. Aquestes rutes formen part de la Xarxa d’Itineraris Saludables i Parcs Urbans de Salut, programa creat per Dipsalut (Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona).

Foto satèlit de la Ruta Puigcerdà Itinerari saludable taronja


La ruta és circular i té 2,67 quilòmetres. Es pot fer tranquilament en 40 minuts. L’itinerari és urbà i asfaltat el 100 %. Podreu distingir entre itineraris quan trobeu senyals estratègics en el vial. Tal com hem comentat, la nostra ruta és la taronja.

Iniciem l’itinerari a la rotonda de l’avinguda del Segre amb l’avinguda de Catalunya, on trobem unes quantes senyals en un pal de la llum. Ens dirigim a la plaça d’Europa. De fet, el lloc de sortida és el punt més alt de la ruta.

Punt de sortida. Rotonda de l’avinguda del Segre amb l’avinguda de Catalunya

Comencem a baixar per l’avinguda del Segre i a uns 100 metres de la sortida trobem una senyal que ens indica el camí a seguir.

Senyal indicant el camí a seguir

Continuem baixant i a uns 100 metres de l’anterior senyal tornem a veure vàries senyals en un pal de fusta. Veiem que hi ha un senyal que indica el Parc de Salut d’aquest itinerari.

Senyalització amb el Parc de Salut

Seguim avall per l’avinguda del Segre i passada la següent rotonda cantonada amb el carrer de les Fites, travessem l’avinguda per continuar per l’altre vorera. Atenció amb els vehicles. L’avinguda del Segre és bastant concorreguda.

Carrer de les Fites

Arribem a la plaça d’Europa. Es pot reconèixer ràpidament perquè és força gran i amb un munt de banderes al mig. Seguim els senyals indicatius.

Plaça d’Europa

Voregem la plaça d’Europa fins arribar al començament de l’avinguda Schierbeck, davant de l’hotel del Prado. Creuem l’avinguda, passem pel costat de l’hotel i arribem a la N-154, la carretera de Llívia que també travessem pel seu pas de peatons. Ara només ens falta creuar la N-152 a l’antiga Duana.

Antiga Duana a Puigcerdà

Travessem la N-152 per anar a trobar el camí de la Pedragosa que comença allà mateix. Seguim els senyals indicatius.

Camí de la Pedragosa

El camí de la Pedragosa és un carrer asfaltat que connecta l’antiga Duana amb el camí d’Age i el parc dels Quatre Camins. És pràcticament pla, tranquil, fàcil i molt agradable de fer. Hem d’anar una mica en compte perquè de tant en tant passa algun vehicle.

Continuació del camí de la Pedragosa

Seguim el camí fins arribar al parc dels Quatre Camins. Abans d’arribar al parc, estariem en el punt més baix de l’tinerari. A partir d’aquí comencem poc a poc a guanyar alçada.

Parc dels Quatre Camins

Continuem recte vorejant el parc (quedarà a la nostra dreta), fins arribar a la rotonda on trobem el rètol de Puigcerdà amb lletres molt grans. Aquesta rotonda resultarà molt familiar, perquè al mig hi trobem l’escultura d’un jugador de hockey dedicada al Club de gel de Puigcerdà.

Rotonda del Parc dels Quatre Camins

Seguim els senyals indicatius per travessar la N-152 pel pas de peatons i continuar per l’avinguda de Catalunya.

Avinguda de Catalunya

Continuem per la banda dreta de l’avinguda i uns 200 metres més endavant, trobem una altra rotonda. Aquí es creuen l’avinguda de Catalunya amb l’avinguda dels Pirineus. Seguim pujant per l’avinguda de Catalunya.

Rotonda de l’avinguda de Catalunya amb l’avinguda dels Pirineus

A partir d’aquí, la pujada es fa una mica més dura fins arribar a la rotonda de l’avinguda de Catalunya amb l’avinguda del Segre, on acaba l’itinerari.

Podeu descarregar-vos la ruta en el següent enllaç https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=20070548

Salutacions!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *