A peu ruta Pont de la palanca del Segre – Ermita de la Mare de Déu de Quadres – Pont de la palanca del Segre (Cerdanya)

Pont de la palanca del Segre

A peu Pont de la palanca del Segre – Ermita de la Mare de Déu de Quadres – Pont de la palanca del Segre

Hola!
Avui us presentem una petita excursió pels voltants del riu Segre.

Foto satèl·lit de la ruta Pont de la palanca del Segre – Quadres – Pont de la palanca del Segre

La ruta és circular, té 3,37 quilòmetres i el desnivell és pràcticament inexistent. Es pot fer amb un ritme tranquil, en uns 45-50 minuts.

Comencem l’excursió des del Pont de la Palanca del Segre, pel costat de Sanavastre. El fem servir per creuar el riu Segre.

Pont de la palanca del Segre (sortida)

Només passar el pont, seguim per un camí a mà esquerra en direcció Quadres, (seguint el curs del riu).

Direcció a Quadres

El camí ens endinsa per un petit bosc pel costat del Segre.
Uns 200 metres més endavant passem pel costat d’un banc per seure on podem observar plenament la força del riu.

Banc al costat del riu Segre

Seguint el camí trobem un primer pont de fusta per on passem.

Primer pont de fusta

Uns 200 metres més endavant, sortim del bosc i arribem a un segon pont de fusta amb forma peraltada. El passem i continuem seguint el curs del riu.

Segon pont de fusta

Continuant el camí en direcció a Quadres, ens trobem un gran tronc sec que barra el pas als vehicles, però no als excursionistes. Passem pel costat i seguim.

Tronc

Una mica més endavant, arribem a una intersecció. Prenem el camí que va just pel costat del riu.

Camí pel costat del riu

Continuem per aquest camí tot seguint el curs del Segre, i uns 500 metres més enllà, arribem a un tercer pont de fusta, una mica més petit que els altres. El passem i deixem el camí del costat del riu per girar a la dreta i continuar cap a Quadres. En el moment de passar per aquest pont, ens trobem en el punt més baix de la ruta.

Tercer pont de fusta

Uns 200 metres més amunt, arribem a la intersecció del Camí de Sant Jaume. Girem a la dreta i seguim per aquesta nova via.

Camí de Sant Jaume

A uns 100 metres d’aquesta intersecció, arribem a Quadres, on trobem l’ermita de la Mare de Déu de Quadres i l’hotel Ermitatge de Quadres.

Ermita de la Mare de Déu de Quadres

Deixem enrere Quadres i continuem pel Camí de Sant Jaume en direcció Bolvir. I uns 400 metres més endavant, trobem un desviament. Seguim recte.

Camí de Sant Jaume

Uns 200 metres més endavant arribem a un altre desviament a mà esquerra. Seguim recte sense deixar el Camí de Sant Jaume.

Continuació del Camí de Sant Jaume

Continuem pel Camí de Sant Jaume un bon tros (uns 600 metres) fins que arribem a una nova intersecció. Hi ha un banc de pedra. Girem cap a la dreta en direcció al Pont de la palanca del Segre.

Cap al Pont de la palanca del Segre

Seguim aquest nou camí i uns 200 metres més enllà, trobem un quart pont de fusta que ens ajuda a creuar un rierol amb força aigua.

Quart pont de fusta

Passat el pont, uns 100 metres més endavant, arribem a un nou desviament a la dreta, que ens indica el camí cap el Pont de la palanca del Segre. Passem entre les roques que barren el pas i continuem. Al fons ja veiem el pont.

Desviament cap el Pont de la palanca del Segre

Arribem al Pont de la palanca del Segre.

Pont de la palanca del Segre

Creuem el pont. Punt final de la ruta.

PD: Recorregut molt fàcil, sense dificultats tècniques i pràcticament pla. Es pot fer en qualsevol època de l’any gaudint de les marcades diferències paisatgístiques de cada estació 😉.

Podeu descarregar-vos la ruta en el següent enllaç https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/pont-de-la-palanca-del-segre-ermita-de-la-mare-de-deu-de-quadres-pont-de-la-palanca-del-segre-24734774

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *