A peu ruta Ur – Sèquia d’Ur – Ur (Alta Cerdanya)

Ur – Sèquia d’Ur – Ur

Hola!
Us presentem una excursió des del poble d’Ur en el que passarem per la Sèquia d’Ur i tornarem pel carrer de Bell-Lloc, molt a prop de l’ermita de Bell-Lloc.
Foto satèl·lit de la Ruta Ur – Sèquia d’Ur – Ur


La ruta és circular, fa 7,2 quilòmetres i té un desnivell d’uns 300 metres aproximadament. Es pot fer en unes 2 hores i no presenta cap dificultat tècnica, però sí un mínim de forma física. A més, penseu en portar aigua per evitar la deshidratació i crema solar.

Comencem l’excursió des de l’Església d’Ur i per l’avenue Emmanuel Brousse, prenem direcció cap a Angostrina.

Ur
Església d’Ur

Uns 200 metres més amunt, girem a l’esquerra i seguim per la rue de Bell-Lloc. Aquest carrer té una pujada amb una inclinació destacable.

Rue de Bell-Lloc

Al passar pel costat de les últimes cases, la rue de Bell-Lloc deixa de ser asfaltada per a convertir-se en un camí de terra. En aquest tram, la pujada s’inclina una mica més. Al fons, veiem un mur.

Rue de Bell-Lloc (camí de terra)

Arribem al mur. Veiem una porta. Al passar sentim el soroll de l’aigua canalitzada de la Sèquia d’Ur. Ens desviem pel camí de la dreta.

Camí de la Sèquia d’Ur

La pujada es suavitza i entrem en un bosc, en el que encara no veiem la Sèquia. Uns 200 metres passat el mur, trobem un desviament. Seguim pel camí de sobre (esquerra) per anar a trobar la Sèquia.

Desviament cap a l’esquerra

Uns 100 metres més amunt, arribem a la Sèquia d’Ur. Els colors de la tardor es manifesten en tota plenitud en aquesta part del recorregut.

Sèquia d’Ur

Continuem pel camí de la Sèquia. Tenim 1,5 quilòmetres de terreny pràcticament pla (òbviament amb un mínim d’inclinació perquè sinó, l’aigua no circularia..)
És moment de gaudir dels paratges que la natura ens dóna cada dia (val la pena tenir cura d’ella).

Sèquia d’Ur (continuació)

De vegades ens trobem algun arbre de considerades dimensions que ens dificulta una mica el pas, però no és cap obstacle insalvable, de fet, forma part del paisatge 😃.

Arbre

Uns 800 metres més endavant, la Sèquia desapareix del camí i s’acaba el bosc. Des d’aquí, si continuéssim cap a la dreta, arribaríem a la carretera. No anem cap a la carretera!!
Seguim recte pujant per un camí que s’insinua en el terreny.

Camí de pujada sortint de la Sèquia d’Ur

Continuant per aquest camí, una mica més endavant trobem una roca ben grossa. Passem pel costat tot seguint el camí que ens porta a Angostrina.

Roca

Passada la roca, uns metres més endavant, el terreny comença a fer pendent fins arribar a Angostrina. No entrem en el poble. Ens desviem pel camí de terra de l’esquerra (abans del pont d’entrada al poble).

Arribant a Angostrina

Prenem aquest camí de terra i comencem una nova pujada. Sense deixar-lo, a poc més d’1 quilòmetre, arribem a una granja. Val a dir, que des d’Angostrina, ens quedem sense ombra, ja que entrem en una àrea totalment despoblada d’arbres (molt important poder hidratar-nos).

Arribant a la granja

Seguim pujant pel camí, deixem la granja a la nostra esquerra, i continuem pel camí de la dreta.

Desviament a la dreta de la granja

Passada la granja, a uns 300 metres més amunt, el camí es bifurca. El de la dreta és asfaltat i el de l’esquerra, continua sent camí de terra. Prenem el camí de l’esquerra (de terra).

Camí de terra al costat del camí asfaltat

Uns 200 metres més amunt, arribem a una casa. La deixem a la nostra esquerra i continuem pujant pel camí.

Casa al costat del camí

Una mica més amunt, arribem a un encreuament on trobem un camí amb un tram asfaltat. És el carrer de Bell-Lloc. Continuem per aquí.

Carrer de Bell-Lloc

Ens trobem en el carrer de Bell-Lloc (ara camí de terra) i seguim recte.
Aquesta part és la més alta del recorregut i tenim un tram d’uns 600 o 700 metres pràcticament pla.
Si mirem a la dreta dalt de la muntanya, veiem l’ermita de Santa Maria de Bell-Lloc, i si mirem a l’esquerra divisem la vall ceretana. Podem fer fotografies panoràmiques molt xules 📷.

Carrer de Bell-Lloc (camí de terra)

Tot seguint el camí, trobem un cartell que ens indica el camí cap a Ur. El prenem i comença el descens fins el poble.

Primer cartell de direcció cap a Ur

Continuem baixant i uns 100 metres més avall, trobem un segon cartell de direcció cap a Ur. Fem cas de les indicacions i seguim avall.

Segon cartell de direcció cap a Ur

A partir d’aquí, la baixada s’inclina considerablement fins arribar al poble d’Ur. Mentre anem baixant, gaudim d’unes vistes fantàstiques de la vall.

Baixant cap a Ur

Seguim baixant i arribem al mur que hem trobat durant el camí de pujada. Des de l’últim cartell indicatiu fins el mur, hi ha 1,3 quilòmetres aproximadament, de pendent continuada. Girem cap a la dreta i seguim baixant en direcció a Ur.

Mur

Passem per les primeres cases i arribem a l’avenue Emmanuel Brousse. Girem cap a la dreta per dirigir-nos cap a l’Església d’Ur, final del nostre recorregut.

Avenue Emmanuel Brousse

Podeu descarregar-vos la ruta en el següent enllaç https://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=21238687

Salutacions!

2 comentaris a “A peu ruta Ur – Sèquia d’Ur – Ur (Alta Cerdanya)”

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *