A peu ruta Llívia – Castell de Llívia – Llívia (Cerdanya)

Castell de Llívia

Llívia – Castell de Llívia – Llívia

Hola!
Avui us presentem una petita excursió per anar a visitar el Castell de Llívia.
Foto satèl·lit de la Ruta Llívia – Castell de Llívia – Llívia

La ruta és circular, té 2,47 quilòmetres i presenta un desnivell de 123 metres. Es pot fer tranquil·lament en 45 minuts. El recorregut és majoritàriament de terra excepte un últim tram asfaltat. No té cap dificultat tècnica però requereix un mínim de forma física ja que es guanya alçada molt ràpidament.
Iniciem l’excursió des de l’aparcament del darrere de l’església de Nostra Senyora dels Àngels, on comença el carrer Colomina.

Sortida des de l’aparcament

Uns metres més endavant seguint el carrer Colomina, sense sortir de l’àrea de l’aparcament, trobem un desviament a mà dreta amb un cartell que indica la direcció per anar cap el castell. El prenem i comencem a pujar.

Desviament cap el Castell de Llívia

Seguim el camí amb una ascensió constant i de seguida veiem que va fent un zig-zag. En lloc de fer-lo tot, fem una mica de drecera continuant per un altre camí a mà esquerra.

Desviament cap a l’esquerra

Continuem pujant i tornem a enllaçar amb el camí que ve de l’aparcament fins arribar a un altre més ample. El creuem i seguim pel mateix camí.

Encreuament (seguim recte)

El camí s’inclina una mica més, però continua sent molt agradable i fàcil. Al final d’aquest sender, trobem unes pedres apilades i una bandera. Girem a l’esquerra per continuar per un camí més ample que ens porta directament a les muralles que envoltàven el castell.

Pedres i bandera

El camí continua pujant, però ja no té tanta inclinació. Arribem a la muralla. Des d’aquí ja podem gaudir d’unes bones vistes de Llívia i de la vall de Cerdanya. Entrem a la muralla. Hem d’accedir-hi per un petit marge, d’un 60 cm d’alçada aproximadament.

Muralla

Un cop dins la muralla, seguim caminant i de seguida veiem que el traçat es bifurca. El camí a tocar de la muralla i un altre paral·lel que va per sobre. Prenem el de sobre.

Desviament pel camí de sobre

Aquest camí va paral·lel amb la muralla. Seguim la muralla uns 130 metres.

Seguint la muralla

Al final de la muralla girem a la dreta seguint el camí cap el Castell. La pujada es va suavitzant fins arribar a un pla. El castell ens queda a la nostra esquerra.

Pla sota el castell

Ens dirigim cap el castell i hi accedim per la passarel·la de ferro.

Passarel·la d’entrada al castell

Passant per la passarel·la evitem el fosat que envoltava el castell. Arribem al castell. Trobem unes plataformes que ens serveixen per accedir a les 4 torres. A cada torre hi ha un panell amb la història més rellevant del castell. Val la pena quedar-s’hi una estona tot imaginant com havia de ser la vida dels habitants de l’època..

Castell de Llívia

Donem la volta al castell i sortim per la passarel·la de ferro. Al final de la passarel·la, si mirem a la nostra esquerra, veiem un camí que envolta el castell. Seguim la seva traça.

Camí de volta al castell

A uns 100 metres de la passarel·la trobem un desviament a la dreta. Si seguíssim recte, tornaríem a donar la volta al castell. Ens desviem i comencem a baixar per aquest camí.

Desviament a la dreta

Anem seguint el sender de baixada. Trobem un altre petit desviament al costat d’un arbre. Seguim pel camí de la dreta. Al fons de la vall, podem veure Estavar.

Nou desviament a la dreta

Continuem baixant i el sender ens porta directament cap el bosc.

Camí cap el bosc

Ja no deixem aquest camí fins que travessem tot el bosc. El trajecte fa una mica de zig-zag. Enmig del bosc, trobem una cabana de pastor.

Cabana de pastor

Seguim baixant fins a sortir del bosc i arribar al camí de terra que ve d’Estavar. Continuem en direcció Llívia.

Camí cap a Llívia

Seguint aquest camí, molt aviat a mà dreta veiem la Pedrera de Llívia. Continuem en direcció Llívia.

Pedrera de Llívia

Quan arribem a la vila de Llívia, trobem les primeres cases i allà mateix girem cap a l’esquerra pel carrer de Iulia Lybica.

Carrer de Iulia Lybica

Continuem per aquest carrer on al final canvia de nom i es converteix en carrer Colomina. Aviat veiem l’església de la Mare de Déu dels Àngels i l’aparcament, punt final del nostre recorregut.

Església de la Mare de Déu dels Àngels

L’excursió es pot fer en qualsevol època de l’any.

Podeu descarregar-vos la ruta en el següent enllaç https://es.wikiloc.com/rutas-a-pie/llivia-castell-de-llivia-llivia-21595814

Salutacions!

2 comentaris a “A peu ruta Llívia – Castell de Llívia – Llívia (Cerdanya)”

  1. Molt bones.
    Hauries d’actualitzar la informació a wikiloc. Tant al text de la ressenya com a l’apartat “Veure més” indiques una URL antiga, que envia a una pàgina d’error 404, o pàgina no trobada. Encara direcciones a un directori /2018/01/.

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *