A peu ruta a l’Estany de Fontviva (Alta Cerdanya)

Llac de Fontviva

Estany de Fontviva

Hola!

Avui visitem un dels racons més bonics de la vall de Porté. Anem al llac de Fontviva.
Distància des de Puigcerdà al punt de sortida: 20 quilòmetres.

Fotografia satèl·lit de la Ruta llac de Fontviva

La ruta és circular, té 5,27 quilòmetres i presenta un desnivell d’uns 200 metres. L’excursió es pot fer tranquil·lament en una hora i mitja.

Comencem l’excursió des de “le parking du télephérique” o aparcament dels Enginyers. Prenem el camí que hi ha darrere el cartell “Entier des Encantades”.

Aparcament cartell “Entier des Encantades” (Sortida)

La pujada ja comença des de l’aparcament, però de moment és suau. Ben aviat trobem un petit pont de fusta que ens ajuda a travessar el riu.

Pont petit de fusta

Passat el pont, seguim el camí, tot fent cas dels senyals grocs que trobem en els arbres.

Senyal del camí en un arbre

Una mica més amunt, trobem un nou senyal en forma de fletxa, que indica la direcció a seguir.

Senyal (fletxa) en un arbre

Uns 100 metres més amunt arribem a una petita àrea rocosa on hi ha un senyal groc que deixem a la nostra esquerra per poder seguir el camí. Les esquerdes de la roca fan més fàcil la pujada, (aquest tros, és el més tècnic de la ruta).

Senyal a la roca

Un cop salvada l’àrea rocosa, continuem el camí una mica pedregós i arribem a una petita intersecció. Podem seguir recte pel camí o seguir les indicacions dels senyals. Nosaltres seguim el senyal groc de la roca (cap a l’esquerra, per allargar una mica la ruta).

Roca amb un senyal de direcció cap a l’esquerra

Continuem pel bosc, tot fent cas dels senyals indicatius.

Seguim entre els arbres

Seguim pel bosc i aviat el deixem enrere per trobar una petit mur de pedra que delimita el terreny. El mur ens queda a la nostra dreta. El voregem.

Mur de pedres

Arribem a la cantonada del mur, girem a la dreta i el continuem vorejant fins arribar al seu final.

Continuació del mur fins el seu final

Passat el final del mur, uns 50 metres més amunt, trobem el camí que ve del llac del Passet (esquerra). Girem cap a la dreta i seguim pujant per aquest sender.

Camí que ve del llac del Passet i que continua cap al llac de Fontviva

Continuem pel camí sense desviar-nos i seguim pujant fins arribar al llac de Fontviva (uns 500 metres més amunt).

Llac de Fontviva

Quan visualitzem per primera vegada el llac, ens trobem a la part més alta del recorregut. A partir d’aquí, trobarem alguna petita pujada, però en línies generals, comencem un descens fins arribar al punt de sortida.
Envoltem el llac per la seva part nord, tot seguint el camí marcat. Passem pel costat de les ruïnes del desaparegut refugi de Fontviva i continuem per arribar nord est de l’estany on pugem per un petit turó, (des d’aquí es poden fer fotos molt xules del llac 😉).

Seguim el camí

Passem el petit turó i baixem una mica per retrobar el camí que envolta el llac. Travessem un prat i a partir d’aquí, la baixada es fa més evident. Al fons, veiem el massís del Carlit.

Prat

Poc a poc, el camí ens va acostant al bosc.

Cap el bosc

Arribem a una bifurcació que pot donar lloc a confusió. Seguim pel camí de la dreta.

Desviament cap a la dreta

Ara tenim uns 300 metres de baixada amb més pendent. Atenció a les patinades. El terreny es torna pla quan arribem al riu, on trobem un pont de fusta per travessar-lo. Si mirem riu amunt, divisarem un salt d’aigua molt interessant 😉.

Pont

Passat el pont, continuem la ruta per un camí que va guanyant alçada durant uns 300 metres aproximadament. Fem cas dels senyals.
Passat aquest tram, trobem un arbre amb un senyal i un rierol que hem de travessar.

Arbre amb senyal i rierol

Uns 200 metres més endavant arribem a una cruïlla de camins amb cartells que indiquene diferents direccions. Prenem el sender de baixada en direcció a “le parking du télépherique”.

Cruïlla de camins

Ens trobem en una àrea devastada per un allau de considerables dimensions que va arrasar amb tot el que va trobar al seu pas.
Seguim baixant pel camí ben delimitat i arribem a un tram una mica pedregós per on continuem la ruta.

Camí pedregós

Passada aquest tram pedregós, entrem en una zona de bosc i prats en que de vegades el camí es difumina. Si seguim, sense desviar-nos, trobarem l’itinerari sense problemes. Ens orientem amb els senyals indicatius.

Arbre amb un nou senyal

De vegades. els troncs tombats són bons llocs per la senyalització del camí.

Tronc amb un senyal

Una mica més endavant, trobem una roca on farem un gir brusc a la dreta, tot seguint el camí de baixada.

Roca i cap a la dreta

Continuem baixant pel bosc. Arribem a un prat que hem de travessar. A terra, hi ha una roca de reduïdes dimensions amb un senyal indicatiu. Seguim el camí.

Roca petita amb un senyal indicatiu

Entrem en una zona boscosa on no hi ha pèrdua si no ens desviem de la ruta que està ben delimitada. Dins el bosc, trobem uns cartells indicatius. Fem cas al que senyala el camí de “le parking du télépherique”. Continuem baixant.

Cartells indicatius

Uns 100 metres més avall des de l’últim punt, trobem un arbre amb un senyal indicant cap a l’esquerra. Fem cas de la indicació i continuem.

Arbre amb un senyal indicatiu cap a l’esquerra

Seguint el camí, arribem al pont que dóna accés a “le parking du télépherique” o aparcament dels Enginyers. Travessem el riu.

Pont de l’aparcament

Passat el riu, arribem a l’aparcament.

“Le parking du télephérique” o aparcament dels Enginyers.

“Le parking du télephérique” o aparcament dels Enginyers. Punt final de la ruta.

Podeu descarregar-vos la ruta en el següent enllaç https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/a-peu-ruta-circular-al-llac-de-fontviva-26952737#wp-26952763

Salutacions!

2 comentaris a “A peu ruta a l’Estany de Fontviva (Alta Cerdanya)”

  1. Mil gracies Oscar per aquesta ruta!!! Super detallades les indicacions i magnific paisatge, recomanem deixar el cotxe a la carretera uns kms abans d'arribar al parking ja que pots allargar la ruta 1 hora més d'anada i una altra de tornada i el camí paralel al costat del riu es una passada!!!!

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *